Güneybatı Anadolu Bölgesi’nin Göller Yöresi’nde yer alan Burdur şehri hem doğal güzellikleri hem de tarihi yönüyle ön plana çıkan şehirlerden bir tanesidir. 6.887 kilometrekarelik bir alanda yer alan rakımı 963 metredir. 2017 yılı nüfus sayımı değerlendirmelerine göre şehirde yaklaşık 264.779 kişi ikamet etmektedir. Burdur’un ilçeleri arasında Merkez başta olmak üzere Yeşilova, Çavdır, Bucak, Gölhisar, Karamanlı, Çeltikçi, Ağlasun, Tefenni, Kemer ve Altınyayla yer almaktadır. nüfusun en yoğun olduğu ilçe 3.300 kişilik Merkez olurken, en az nüdusa sahip ilçesi ise Kemer’dir. Akdeniz’in içinde yer alan Denizli, Isparta, Antalya, Muğla ve Afyon illerine komşudur. Şehir Akdeniz Bölgesinde bulunmasına rağmen yükseltiler sebebi ile iklimi kıyı şeritlerinden farklı olarak karasal bir iklime sahiptir.

Burdur, Burdur Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burdur’da Gezilecek Yerler

Burdur şehrinin hem merkezinde hemde civarındaki ilçelerinde görülmesi gereken bir çok yer bulunmaktadır. Muğla, İzmir, Antalya gibi tatil yörelerine yakınlığından dolayı özellikle yaz ayları içerisinde turist akınına uğrayan Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisidir. Göller Bölgesin’de yer almasından dolayı içinde küçük büyük onlarca göl barındıran Burdu’da Sarda Gölü’nü ziyaret etmeden ayrılmamanızı tavsiye ederim. Tarhiri zenginlikleriylede adından söz ettiren Burdur’da müzeleri ve antik kentleri gezip, yöresel lezzetlerini doyasıya tadabilirsiniz.

Salda Gölü

Üklemizin saklı cenneti olarak adlandırılan Salda Gölü, Burdur geziniz sırasında ilk uğramanız gereken yerler arasında yer almalıdır. Salda Gölü Yeşilova ilçesinde yer almaktadır. derinliği 184 metre olup ülkemizin en derin gölleri arasında yer almaktadır. seyahatçilerin son zamanlarda favori adreslerinden biri olan Salda Gölü bmbeyaz kumsalı ve turkuaz rengi ile Türkiye’nin Maldiv’leri adını almıştır. Salda Gölü’ne yaz mevsiminde giderseniz Salda Orman Plajı ve Yeşilova Halk Plajında’da tatilinizin keyfini çıkartabilirsiniz.

Burdur, Burdur Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burdur Gölü

Burdur ve Isparta arasında yer alan göl, Türkiye’nin en büyük yedinci gölü olma özelliğine sahiptir. Suyu oldukça tuzlu olması yanı sıra Türkiye’nin en derin gölleri arasında yer almaktadır. kapalı bir havza içerisinde bulunduğu için akıntı bulunmaya gölün en önemli özelliklerinden birisi kuş cenneti olmasıdır. Göl, yüzelrce kuş türünün yanı sıra nesli tükenmekte olan ‘’dikkuyruk’’ördeklerine ev sahipliği yapar. Bu yüzlerce kuş türünü görmek istiyorsanız eğer  Gölü’ne sonbahar ve kış aylarında gelmeniz gerekir.  kuş gözlemcileri tarafından yoğun ilgi gören Gölü son zamanlarda su sporlarınında merkezi haline gelmiştir. Kano, yelken, kürek gibi sporlerın yalıdığı gölde her yıl yarışmalar düzenlenmektedir.

Burdur, Burdur Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnsuyu Mağarası

Burdur’da ziyaret etmeniz gereken bir diğer doğal güzellik ise İnsuyu Mağarası’dır. Burdur – Antalya karayolu üzerinde bulunan mağara, Burdur şehrine 13 kilometre mesafede yer almaktadır. Uzunluğu 597 metre olan mağara deniz seviyesinin 900 metre yükseğindedir. Ülkemizde turizime açılan ilk mağaralar arasında yer alan İnsuyu Mağara’sı içerisinde karstik yapının erimesi ve aşınması sonucu sarkıtlar ve dikitler meydana gelmiştir. Binlerce yıl önce oluştuğu düşünülen mağaranın içi bütün yıl boyunca 14 derece sıcaklığındadır. Mağara içinde küçük göletlerde yer almaktadır.

Burdur, Burdur Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burdur Şehir İçi Ulaşım Bilgileri

Burdur şehrinde şehir içi ulaşımı minibüsler, taksiler ve özel halk otobüsleri tarafından yapılmaktadır. Belediyesi’ne ait olan otobüslerde Kent Kart sistemi kullanılmaktadır. Şehir içi ulaşımında rahatlık sağlayan Kent Kartları başvuru merkezlerlerinden teğmin edebilirsiniz. Eğer Burdur şehrine uçakla gelmek istiyorsanız. Isparta Süleyman Demirel Havalimanına iniş yapmak zorundasınız. Havalimanı Burdur merkeze 25 kilometre mesafede yer almaktadır. Havalimanında indikten sonra havayolu şirketine ait servisler ile Burdur şehrine ulaşım sağlıyabilirsiniz.