Osmanlı Devletinin ilk başkenti olarak tarihde yerini alan ve damak tadına hitap eden leziz tatları ile Bursa şehri sizleri bekliyor. Cumalıkızlık dönüşümüzde ild durağımız tarihi 1964 yılına dayanan Cemal Cemil Ustanın kebapcı salonu oldu. Bu güne kadar yediğim en iyi iskender kebablarından birisi idi. Yemeğimizi uyedikten sonra kent meydanına iniyoruz. Haşim İşcan caddesinde bululanan Orhan Gazi ve Osman Gazi türbelerinin yer aldığı Ulu Cami’yi ziyaret ediyoruz. Bu Cami 1396-1400 yılları arasında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmıştır.

Bursa, Bursa Gezi Rehberi

Ulu Cami’den çıktıktan sonra istikametimizi Yeşil Cami’ye çeviriyoruz. Yeşil Cami ise 1414-1424 yılları arasında Çelebei Mehmet tarafından yaptırılmış olup Cami’nin süslemelerinde çini kullanıldığından ismi Yeşil Cami olmuştur. Bursa’nın en önemli sebolleri arasında gösterilen yapıtlardan birisi ise Yeşil Türbe’dir. Çelebi Mehmet Yeşil Türbeyi yaptırdıktan 40 gün sonra dünyaya gözlerini yummuştur. Osmanlı mimari alanında duvarlarının tamamı çini kaplanan tek türbe Yeşil Türbedir. Yeşil Türbe ve Yeşil Cami’nin etrafında çok hoş turistlik mekanlar (antika dükkanları, kafeler, minik çayhaneler) yer almaktadır. Molamızı biritdikten sonra Setbaşı adıyla bilinen bölgeye doğru ilerlerken önümüze Kılıçkaklan evi çıkıyor.

Bursa, Bursa Gezi Rehberi

Kılıçkalkan evi Bursa şehri’nin en önemli simgelerinden birisi olup bu simgesini koruyabilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından halka arz edilmiştir. Setbaşı istikametine doğru ilerlerken karşımıza muazzam bir köprü çıkıyor. İsmi tabelada Irganda Köprü yazsada Bursa halkı tarafından Çarşılı Köprü olarak bilinmektedir. Köppü üzerinin her iki tarafınada dünkkanlar sıralanmış vaziyette bulunmakta ve yöresel el sanatları ürünlerinin satışı yapılmaktadır. Koza Hanı Osmanlı Devleti zamanında Bursa şehri başkent iken inşa edilmiş, içi avlu süslemeli dışı kare görüntüsüne sahip büyük bir kervansaraydır. Günümüzde hala ipekçilik alanında Bursa Şehrine katkı sağlamaktadır. Üst katında ipek mamüllerinin bulunduğu dükkanların yanında çevresinde modern kafeteryalarıda görmek mümkün.

Bursa Konaklama Yerleri

Bursa’da her büütçeye uygun otel bulmanız mümkündür. Aradığınız kriterlere uygun fiyatlar 100 ile 700 tl arasında değişmektedir. Bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak geniş çaplı hizmet veren resort otellerin ise geceleği ortalama 300 ile 700 tl arasından depğişmektedir. Dört yıldızlı otellerin fiyatlarına göz atacak olursak 176ile 514 tl arasında, apart şekli otellerin fiyatları ise 120 ile 400 tl arasında değişiklik göstermektedir. Butik oteller ise ziyaretcilerini 100 ile 315 tl fiyat aralığında ağırlamaktadır. Eğer daha ekonomik bir tatil planınız var ise gecelik ücretleri 125 tl ile 314 tl arasında değişiklik gösteren pansiyonlar sizler için ideal bir seçim olacaktır.

Bursa, Bursa Gezi Rehberi

Beş yıldızlı otellere göz gezdirecek olursak Bursa’daki 5 yıldızlı oteller tatil veya iş gezisi için gelen konuklarını konforlu, dekorasyonlu ve tam donanımlı yapısı ile dikkat çeken odalarında misafir etmektedir. SPA merkezlerinde bulunan bir çok farkı seçenekleriyle misafirlerine dinlendirici ve keyifli bir tatil geçirme imkanı sunar. Formunu kaybetmek istemeyen misafirleri için bünyelerinde fitness merkezide mevcuttur. Çocuklar için özel olarak yapılmış odalarda düzenlenen çeşitli animasyon gösterileri ile çocuğunuz eylenirken sizde tatilinizin tadını keyifle çıkarabilirsiniz. Merkezi bölgelerde bulunan 5 yıldızlı otellerde konaklarken şehri yakından tanıma şansına sahip olursunuz.

Bursa Şehri Ulaşım Seçenekleri

Bursa şehrinin ulaşım imkanlarından kısaca bahsedecek olursak, seçenekler arasında dolmuş, hakl otobüsleri, tramvay, telefirik, metro ve taksiler gibi seçenekler mevcuttur. 1998 yılında faaliyete giren Bursaray isimli meto sistemi, doğu ve batı yönü olmak üzere iki hat üzerinden ulaşım sağlamaktadır. Bursa şehrinin yerleşim yapısı geniş çaplı olduğundan ulaşım açışında yoğunluk ve aşırı zorluk yaşamazsınız.

Bursa, Bursa Gezi Rehberi