Doğu Anadolu Bölgesi’nde eşsiz güzellikte bir manzara Sarıkamış Kars. Özellikle kış aylarında gezilecek yerler arasında ön plana çıkar. Kış aylarında bembeyaz bir örtüye bürünür ve yıllarca hüküm süren Selçuklu ve Osmanlılardan kalan tarihi dokusu ile görülmeye değerdir. Doğal güzellikleri ve dillere destan manzarası ile harika bir coğrafya olan Sarıkamış, 1914 yılında donarak hayatını kaybeden 60 bin şehidimizle ayrı bir önem taşır.

Sarıkamış Kars, Sarıkamış / Kars

Kayak merkezi ile ünlü Sarıkamış, gezilecek yerleri ile keyifli bir tatil yapmak isteyenlere farklı alternatifler sunar. Kültür Evi’nden Ani Harabeleri’ne, Av Köşkü’nden Katerina Köşkü’ne kadar yakından görülmesi gereken birçok yere sahiptir. Ayrıca her yıl düzenlenen kış oyunları, 3 günlük bir festival havasında yapılır.

Sarıkamış / Kars Ulaşım

Demiryolu, otobüs ve uçak ile ulaşılabilen Sarıkamış, ulaşım konusunda ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunar. Erzurum veya Kars şehri üzerinden her gün Ankara – Kars arası sefer düzenleyen Doğu Expresi bulunmaktadır. Bunun yanında uçakla Kars Harakani Havalimanına ya da Erzurum Havalimanına iniş yapılarak havalimanlarından kalkan minibüs ve özel araçlardan biriyle Sarıkamış’a ulaşmak mümkündür. Ayrıca Kars Havalimanı Harakani’den saatte bir olmak üzere Sarıkamış belediye otobüsleri kalmaktadır. Sarıkamış’ın Kars merkeze uzaklığı 56 km ve 45 dakika, Erzurum merkeze uzaklığı ise 156 km 2 saat 15 dakika olarak karşımıza çıkar.

Sarıkamış Kars, Sarıkamış / Kars

Sarıkamış / Kars Hakkında Bilgiler

Tarihin izlerini üzerinde bulunduran Sarıkamış, destansı bir hikayenin unutulmaz yerlerinden biridir. 60 bine yakın Türk askerinin donarak hayatını kaybettiği Sarıkamış, o günden sonra unutulmamak üzere akıllara kazınmıştır.

Geniş bir kültürün ve mirasın ürünü Sarıkamış, içerisinde pek çok gezilip görülecek yerlere sahiptir. Aynı zamanda sadece Sarıkamış değil, çevresi de oldukça önemli bir tarihin kalıntılarını hala üzerinde taşır. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kayak merkezine de sahip olan Sarıkamış, kış aylarında kayak severlerin vazgeçilmez mekanlarından biri haline gelmiştir. Sarıkamış gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir tarihe sahiptir. Şimdi Sarıkamış’ta nereler gezilebilir? daha yakından inceleyelim.

Sarıkamış Kars, Sarıkamış / Kars

  • Sarıkamış Kayak Merkezi
  • Kahterina Köşkü
  • Zivin Kalesi
  • Sarıkamış Kültür Evi
  • Ani Harabeleri
  • Çıldır Gölü
  • Kars Kalesi

Bölgede özellikle Ani harabeleri kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Çok eski bir tarihe dayanan bu harabelerin 5. Yüzyıldan günümüze ulaştığı belirtilmektedir. Yüzyıllardan beri birçok savaş ve kavim gören Ani Harabeleri, bünyesinde yer alan 40 kilise, anıt mezar ve şapel nedeniyle 1001 Kilise Şehri olarak da anılmaktadır.

Sarıkamış / Kars Konaklama

Pek çok otel ve pansiyon ile müşterilerine hizmet veren Sarıkamış, genelde otellerin çoğunlukta bulunduğu bir yerdir. Kaliteli otellerin yer aldığı bölgede, aynı zamanda Kütük Evi adı verilen ve belediye tarafından işletilen farklı konaklama alanları da mevcuttur. Kütük Evi’nde kalmak isteyenlerinde aynı otellerde olduğu gibi önceden rezervasyon yaptırması ve oda ayırtması gerekmektedir. Ayrıca Kütük Evi altında kayak malzemesi kiralama için küçük bir ofis ve restoran yer alır.

Sarıkamış Kars, Sarıkamış / Kars

Her bütçeye uygun otel bulunan Sarıkamış, konaklama çeşitliliği bakımından zengin seçenekler sunar. Lüks otellerde kalabileceğiniz gibi salaş köy evlerinde de kalabilir, hem doğanın hem de tarihin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.