Mersin’de gezilecek yerler farklı bölgelerde yer aldığından kendi aracınızla gezmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Mutlaka görmezi gereken yerler arasında; Yumuktepe Höyüğü, Cennet Cehennem Çökükleri, Mersin Marina, Adam Kayalar, Eshab-ı Kehf Mağrası, Tarsus Müzesi, Mersin Arkeoloji Müzesi, Soli Pompeipolis Antik Kenti, Alahan Manastırı ve Mamura Kalesi yer almaktadır. Bu belirttiğim yerlerden bazıları hakkında kısaca bilgi verecek olursak eğer;

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Cennet Cehennem Çökükleri

Mersin’de ilk akla gelen yerler arasında yer almaktadır. Değişik yapısıyla misafirlerinin ilgisini çeken Cennet Cehennem Çöküğü, Mersin’in Silifke ilçesinde yer almaktadır. Oldukça derin olan çöküklerin derinliği yaklaşık 70 ve 128 metre arasındadır. Mağaralardaki tavanların çökmesi sonucu meydana gelmiştir. Cennet mağarasına inmek çok kolay olmasına karşın, Cehennem mağarasına inmek bir o kadar zordur. Dağcılık malzemeli olmadan mağaraya inebilmek mümkün değildir. Bu sebepten dolayı Cehennem Mağarası olarak söylenmektedir. Mağaranın dibine indikçe zemin kaygan olmaya başlamaktadır.

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Yumuktepe Höyüğü

M.Ö 7000’li yıllara dayanan tarihi geçmişi ile Yumuktepe Höyüğü, dünyada tarımı yapılan ilk bölgeler içerisinde yer almaktadır. Yumuktepe, ilk ekmeğin yapıldığı, ilk buğdayın yetiştiği, ilk mührün kullanıldığı, ilk zeytinin yetiştirildiği ve demir, bakır dökümünün yapıldığı önemli bir sosyal ve tarım kentidir. Tarım ürünlerinin ve araçlarının yanında keşfedilen saray kalıntıları ile bu bölgenin dünya turizmine kazandırılması planlanmaktadır. Bu kent merkezin 1 kilometre kuzeyinde bulunmaktadır ve ulaşım sağlamak oldukça kolaydır.

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Adam Kayalar

Adam Kayalar Mersin’in Erdemli ilçesindeki Şeytan Vadisinde yer almaktadır. Adam Kayaların yapımı M.Ö 3. yüzyıl ile M.S 3. yüzyıl arasında yapıldığı düşünülmektedir. Üzerindeki insan kabartmaları yapıta bu ismi vermiştir. Adam Kayalar dik bir yamaçta bulunmaktadır. Dolayısıyla tırmanabilmeniz için ayakkabılarınızın oldukça iyi olması gerekmektedir. Adam Kayalar, Kızkalesine de çok yakın mesafededir. Eğer bu bölgeyi ziyaret ederseniz kısa zaman içerisinde hem Adam Kayaları, hemde Kızkalesini görmeniz mümkündür.

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Mersin Marina

Mersin Marina, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde sahil şeridinde bulunmaktadır. Toplamda 1000 yat kapasitesi mevcuttur. Yat sahiplerinin pek çok ihtiyacını karşılayan marina, yerel halkında popüler buluşma noktalarından birisidir. Bu marina 2017 yılında Mavi Bayrak ödülüne laik görülmüştür. Göz kamaştıran manzarası ve her damak tadına hitap eden restoranları ile her yaştan insanın uğrak mekanıdır. Giyim mağazaları ve lüks restoranları ile her mevsim hareketliliğini korumaktadır.

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Tarsus Müzesi

Restorasyonu 1966 yılında yapılan Kubat Paşa Medresesi, 1971 yılında müze haline getirilerek hizmete sunulmuştur. Mersin’in Tarsus ilçesinde yer alan müzede arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Çukurova kültürünün önemli bir parçası olan Tarsus ve yöresine ait bir çok eser bu müzede sergilenmektedir. Müzede Osmanlı dönemine ait tabancalar, tüfekler, kılıçlar ve savaş eserleri de yer almaktadır.

Mersin, Mersin’de Gezilecek Yerler

Kızkalesi

Kızkalesi Mersin’in Erdemli ilçesinde yer almaktadır. Mersin’de sıklıkla ziyaret edilen yerlerden birisidir. Mersin şehir merkezine 60 kilometre mesafede bulunan kalenin ismi bazı bölgelerde Deniz Kalesi olarak da bilinmektedir. Kalenin üzerinde bulunan kitabedeki bilgilere göre kale, 1199 yılında 1. Leon tarafından inşa ettirilmiştir. Kale, kıyıya 600 metre mesafede küçük bir ada parçasının üzerine inşa edilmiştir. İstanbul’da ki Kızkulesi ile neredeyse aynı hikayeyi taşıyan kale, dönemin hükümdarı, kızının geleceğini görebilmek için bir falcıya gider ve fal baktırır. Falcı, hükümdara kızının yılan sokması sonucu öleceğini söylemesi üzerine hükümdar, denizin ortasına bir kale yaptırmaya karar verir. Kral kaleyi yaptırdıktan sonra kızını bu kaleye kapatır. Kral bir gün kızına üzüm yollamak ister ve üzümü yolladığı sepetin içerisinde bir yılan saklanır. Sepete saklanan yılan kralın kızına sokarak kızı öldürür.